Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
02 augustus 2019

5 zomerse hotspots in Hasselt

De heetste dagen zijn (hopelijk) voorbij, maar de zomer is nog niet ten einde – hallelujah! De leukste zomerse hotspots in Hasselt? Die zetten wij voor je op een rij. You’re welcome.

Westpunt

Het mooiste terras van Hasselt, zo zeggen ze zelf. Maar we moeten ze gelijk geven: het is er heerlijk chillen, zo vlak langs het Albertkanaal. Een rosé’ke of Duvelke sippen, een klein en groot hongerke stillen: het kan hier allemaal.

Where to? Hoogbrugkaai 91

Café Latino – en bij uitbreiding de hele Zuivelmarkt

Wat is meer zomer dan een stevige portie Latino vibes? Bij Café Latino vind je een mini-Mexico in de stad. Cocktails en een menukaart vol zomers lekkers. Eeuwige twijfelaar? Kies de Latino mix en krijg een bord met Café Latino’s best of dishes.

Café Latino ligt pal in het centrum, op de gezellige Zuivelmarkt. Hier vind je het ene restaurant of café na het andere. De vele terrasjes zijn in de zomer ontzettend populair en behoren tot de beste hotspots in Hasselt. Claim your spot!

Where to? Zuivelmarkt 12

Kapermolenpark

Vlakbij CampUSpark (home sweet home) ligt het Kapermolenpark. Hier ligt het Stedelijk Zwembad, een lig- en picknickweide, een Finse piste, een skatepark, speelzones, fietspaden, de Japanse tuin… Zowel de actieveling als luie zonneklopper (ja, jij daar) vindt hier een ideaal plekje in de zomer.

Where to? Elfde-Liniestraat – Koning Boudewijnlaan

De Serre @ Begijnhof & Z33

De Serre Hasselt, de jeugdige creatieve broeikas van Hasselt, verkast deze zomer naar het Begijnhof en vormt daar een nieuwe hotspot van Hasselt. Je kan er terecht voor de vaste programmatie van De Serre en drinks in De Bar. Daarnaast baat De Serre ook DISplay uit, in samenwerking met Z33. Openluchtcinema’s, concertjes, workshops…

Van 10 tot en met 17 augustus werkt De Serre mee aan PKP DWNTWN – Pukkelpop in de binnenstad. Dagen gevuld met muziek, workshops en een festivalmarkt. Feest!

Where to? Zuivelmarkt 33

Hawaiian Poké Bowl

Een poké bowl, da’s de zomer op je bord. Het hippe Hawaiian Poké Bowl streek enkele maanden geleden neer in Hasselt en is nu al een van de leukere hotspots. Met de keuze uit meer dan 40 ingrediënten, stel je hier moeiteloos je favoriete poké bowl samen. Te lui om je kot te verlaten? Lang leve take away!

Where to? Fruitmarkt 7