Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
06 december 2019

5 fouten die elke blokkende student maakt tijdens de kerstperiode

Aaah Kerstmis. Gezellig samenzijn met vrienden en familie, lekker eten, veel cadeautjes en… blokken (screams internally). De blok en kerstperiode combineren, het is niet altijd even gemakkelijk. Wij schotelen je vijf veelgemaakte fouten voor en leggen uit hoe je het beter aanpakt.

Meteen beginnen met vollebak te blokken

Probeer voor je aan de effectieve blok begint, een dag vrij te houden om alles voor de blok in orde te brengen. Finaliseer je blokplanning, orden cursussen, druk slides af, neem de lessen van de laatste lesweek door… Zo verlies je minder tijd wanneer je effectief begint te studeren

Elke minuut van de dag inplannen

Gun jezelf wat marge en rust, anders explodeert je brein nog voor het 2020 is.

Heb je op kerstdag standaard familiefeestjes gepland? Reken die dag dan niet mee in je planning. Moest je tussendoor toch tijd vinden, komt dat mooi uit. En anders hoef jij je niet schuldig te voelen als je met een food coma in de zetel ligt.

Op 24 en 31 december hou je er best rekening mee dat je minder lang zal studeren dan op een andere dag. Maar laat de gedachten aan een fijne avond, een extra motivatie zijn.

Elke dag een kerstdiner

Neen, elke dag een kerstdiner tijdens de blok is geen goed idee. Zorg voor good brain food en eet gezond. Je onthoudt er beter van én bent productiever dan wanneer je twintig kroketten op hebt.

Studeren in het kerstgedruis

Tijdens de kerstperiode is er vaak heel wat leven in huis. Ouders hebben verlof, broertjes en/of zusjes hebben vakantie… Studeren doe je dan best niet aan de kersttafel. Zorg voor een safe spot, waar niemand je kan afleiden. Te veel prikkels? Verkas naar je kot en studeer in alle rust.

Geen tijd voor een stille nacht

Nachtje doordoen? Don’t. Just don’t. Gun je brein een goede nachtrust en zorg ook voor ontspanning voordat je gaat slapen. Spreek even af met vrienden, maak een wandeling of doe iets leuks met je familie. Je zal ongetwijfeld beter slapen dan wanneer je rechtstreeks van je bureau naar je bed verhuist. Leg je gsm en laptop voor het slapengaan op tijd aan de kant en geniet van een stille nacht.

Merry Christmas & nail those exams!