Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
07 juni 2019

The ultimate survival bloktips

Het is zover: de blok is begonnen. Sidder en beef, sluit je op in je kot, schuw het daglicht en zeg vaarwel tegen slaap… Of is dat toch niet het beste idee? Met deze bloktips overleef je de blok en zie je jouw slaagkansen wel stijgen. You’re welcome!

Samenvattingen: we love you

Rechtstreeks uit je notities, handboek en slides tegelijkertijd leren? Respect als je dat kan! Onze bloktip: maak samenvattingen waarin je alle belangrijke leerstof samenbrengt op één plek. Overzichtelijk en gemakkelijker om te studeren.

Sidenote: in een droomwereld maakte je jouw samenvattingen al voor de blok… Maar niet getreurd, een goede samenvatting maken, telt ook een beetje als studeren. Toch?

Plan pauzes & stick to it

Uren aan een stuk blokken zonder met je ogen te knipperen, dat kan niemand. Om je concentratie hoog te houden, las je best regelmatig een pauze in. Plan die op voorhand in en… hou je ook eraan. Laat je pauze van een kwartier om 10u30 dus niet een pauze van een half uur worden. Simpelweg omdat het 10u46 was toen je op de klok keek…

Schrijf op wat je niet begrijpt

Kom je tijdens het studeren dingen tegen waar je nog nooit van gehoord hebt? Of die je nooit hebt begrepen? Schrijf ze op een apart blad, en vraag nadien raad aan je medestudenten of je trouwe vriend Google. Zo stoor je niet je vrienden om de haverklap en ben je zelf niet constant afgeleid. Een simpele maar efficiënte bloktip!

Drink water, eet gezond

Goed studeren, dat gaat beter wanneer je ook goed in je lijf zit. (Ja, soms hebben je ouders gelijk.) Drink dus vooral water en spaar koffie en energiedranken voor de crisismomenten. Probeer ook gezond te eten, zo heb je minder kans op een food coma. Spreek bijvoorbeeld af om samen met kotgenoten te koken in plaats van elke dag naar de frituur te trekken. Doe dat als beloning na je examens!

Maak je pauzes actief en leuk

Gebruik je welverdiende pauzes zo goed mogelijk. Onze bloktip: je zit al de hele dag achter je bureau, dus trek naar buiten en strek de benen. Zoek gezelschap op in de gemeenschappelijke ruimtes en zet je verstand even op nul. Erna ben je volledig opgeladen en ready to kick some ass.

Slaap = life

Sleep for the weak? No way, José. Skip de nachtjes studeren maar zorg dat je aan de nodige uren slaap komt. Want ja, tijdens je slaap verwerken je hersenen wat je die dag hebt gedaan. Geef je brein dus de nodige rust, zodat het de dag erna alle kennis verwerkt heeft en je fris aan je examen kan beginnen.

Extra bloktip: zwaar dipje in de namiddag? Een power nap mag, maar zorg dat je niet langer dan 30 minuten slaapt. Anders heb je erna nog minder energie. Wekker zetten, dus!

When life gives you blok, we give you bloktips

Met onze bloktips kom je de blok zeker en vast door. Wij duimen alvast tot we kramp hebben in onze vingers. Succes!