Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
19 juni 2019

“Als je altijd YMCA draait, weet niemand wie je bent.”

Louis en Arnaud zijn allebei van Brugge en zaten samen op de middelbare school. “We volgden een andere richting en kenden elkaar dus niet echt”, vertelt Arnaud. “Tijdens een schoolreis in ons laatste jaar, hoorde ik op de bus dat iemand muziek had opgezet”, gaat Louis verder. “Goeie muziek (lacht). Bleek dat dus Louis te zijn. We begonnen te praten, zijn in de zomer op reis geweest en hebben ons op de muziek gestort. Lewis Arlo zag al snel het levenslicht.”

Start to DJ

En toen was er MNM Start to DJ. “We waren geselecteerd, terwijl we op dat moment niet eens echt DJ’s waren maar eerder producers die nieuwe muziek maakten. We hebben heel die week geoefend, dag en nacht. Met succes, want we geraakten tot in de finale.”

“Het was echt een fantastische ervaring, waar we ook onze manager, Karel Minne, leerden kennen”, blikt Arnaud terug. “Ik ben na de set op hem afgestapt, en hij bleek onder de indruk. De vibe zat goed en we besloten om samen in zee te gaan.”

En school dan?

“Maar tijdens die zomer wachtte er nog iets belangrijks op ons: verder studeren. Ik ontdekte de opleidingen van PXLMusic”, vertelt Louis. “Ik had er nog nooit van gehoord, maar was meteen geïnteresseerd. Gelukkig staan onze ouders er ook achter. Al ging het plots wel snel. Van niet op kot mogen tot op kot aan de andere kant van het land. Van architectuur naar muziekmanagement. Maar ze zijn heel supportive. En vinden het ook leuk dat ik elk weekend wel iets te vertellen heb (lacht).

“Studeren en producen gaat voor ons goed samen, zeker omdat de school ons ook steunt. We zijn onze eigen sound, waarmee we kunnen doorbreken, nog aan het finetunen. Het moet vooral dansbaar en energiek zijn. Commercieel, maar in een eigen jasje. We draaien veel op fuiven en festivals, en proberen ons daar ook al te onderscheiden. Al zijn er altijd wel mensen die toch per se Zoutelande aanvragen (lacht). Maar als je altijd YMCA draait, weet niemand wie je bent.”

Lieve buren

“We hadden veel geluk dat we last minute nog twee kamers op CampUSpark konden bemachtigen”, zegt Arnaud. “Alles is hier nieuw en iedereen kent iedereen. En gelukkig zijn de muren ook best goed geïsoleerd, want met onze beats maken we soms wel lawaai. Gelukkig hebben we goede buren en kunnen we het allemaal goed met elkaar vinden, dat doet veel. We hielden ook al een kotfeestje, dat was echt vet!”

En wat volgt er na de studies?

“Misschien nog studeren, misschien werken. Onze naam groeit en deze zomer zullen we druk bezig zijn. We zouden heel graag onze eerste hit scoren en doorbreken, daar werken we momenteel keihard voor. Een van de dromen is spelen op het Ultra Music Festival in Miami. Of een thuismatch op Tomorrowland. Maar als de Versuz ons vraagt, zijn we ook al heel blij, hoor (lacht)!”