Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
28 november 2018

“Doe maar alsof ge thuis zijt”

Altijd al willen weten wat er achter de muren van Campuspark schuilt? Davidé Campagnelle neemt ons mee naar de zesde verdieping om ons met veel trots over zijn crib te vertellen. Wij bespaarden ons de moeite van het trappenlopen en namen gewoon de fancy lift.

Davidé zit in zijn eerste jaar Interieurarchitectuur aan de UHasselt. “Mijn eerste keer op kot dus!” Ge hoort het al, veel gaat er niet gestudeerd worden. “De zoektocht naar een geschikt kot begon ik in het centrum van de stad. Aangezien ik dacht dat daar de tofste koten zouden liggen. En omdat dat dichtbij het Dusart is natuurlijk. Totdat ik Campuspark via een advertentie zag passeren. Ik dacht meteen: wow, hier wil ik wel wonen. Ik kwam een kijkje nemen en niet veel later tekende ik mijn contract. Het verhuizen van Hotel Mama naar hier kon beginnen!”

#yolo enzo

“Voor het inrichten van mijn kot heb ik echt de vrije keuze gehad. Enkel een bed, bureau en kasten stonden erin. Voor de rest kreeg ik carte blanche. Dus ik heb mij volledig laten gaan en ben zo tot een cosy plek gekomen. Perfect om te studeren. Of om vrienden te ontvangen. Of Tinderdates. (lacht) Ik krijg van mijn maten alvast veel complimentjes over de inrichting.”

“Vies af”

“Hier wonen is echt af. De kamers hebben veel licht, ik heb een eigen badkamer en ik heb zicht op de awesome skyline van Hasselt. Nie slecht voor een eerste kot he? (lacht) Bovendien houd ik genoeg geld over om pintjes te gaan drinken. (Sorry, mama)”

“Ik houd genoeg geld over om pintjes te gaan drinken.”

Doe maar alsof ge thuis zijt

“Koken doe ik in één van de gemeenschappelijke keukens. Per 2 verdiepingen is er zo eentje voorzien. Hoewel we doorgaans niet veel meer op tafel toveren dan Aïki Noodles en pasta’s zijn deze echt compleet uitgerust.”

Studeren doen de studenten in de gezamenlijke ruimte op het gelijkvloers. “Die ruimte is trouwens zoveel meer dan een plek om te studeren. We koken en eten hier samen, we gamen, chillen, kijken tv. En dankzij een gigantisch scherm en een beamer houden we hier gezellige movie nights. Hier hangt dus echt een thuisgevoel.” Ge hoort het al, Davidé passeert alleen nog langs thuis voor zijne was te laten doen. “Ook met de andere kotgenoten klikt het super goed. Zo trekken we bijvoorbeeld regelmatig met z’n allen erop uit. Echt gezellig!”

Moraal van het verhaal

Wonen in Campuspark is niet alleen weggelegd voor de lucky few. Wedden dat ge u er onmiddellijk thuis voelt?