Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
12 september 2019

Eerste dag aan de universiteit of hogeschool voor dummies

Zweterige handen, een onzekere blik, een veel te zware rugzak, huilen aan de schoolpoort. Goed nieuws: de eerste schooldag aan de universiteit of hogeschool is minder dramatisch. Tenminste: als je onze wijze raad niet in de wind slaat.

Kom op tijd

Niets zo vervelend als op dag 1 te laat moeten binnenkomen in het lokaal. Alle ogen zijn gericht op jou, en wedden dat de prof zich jou herinnert als ‘die wat op de eerste dag al te laat was’.  Goede eerste indruk: fail!

Verdwaal niet

Verdwalen in de schoolgebouwen van een universiteit of hogeschool klinkt belachelijk? Think again. Lokalen met moeilijke namen, praktijkruimtes, auditoria en gangen, heel veel gangen. Check op voorhand waar je precies moet zijn, een plattegrond gebruiken is geen schande.

Ren naar de bookshop

Oké, misschien niet letterlijk rennen want dat ziet er belachelijk uit. Maar eens je weet welke handboeken en cursussen je nodig hebt, haal je die best zo snel mogelijk. En riskeer je niet dat jouw nodige schoolmateriaal uitverkocht is en je moet wachten tot de volgende bestelling gearriveerd is.

Vul je agenda meteen aan

Vrije dagen, proefexamens, begin van de blok? Schrijf data om te horen meteen neer in je agenda of planning en be prepared!

Be sweet, make friends

In de universiteit of hogeschool loopt het vol nieuwe studiegenoten. Wees lief en maak nieuwe vrienden, het studentenleven is maar saai alleen. En het is natuurlijk handig om goed op te schieten met je medestudenten wanneer het eerste groepswerk eraan komt, of wanneer je de notities van een gemiste les wilt lenen.

Inspanning en ontspanning

Een eerste schooldag kan nog altijd best vermoeiend zijn. Vier dus zeker dat je die eerste dag overleefd hebt: met je nieuwe studiegenoten op het terras van jullie nu al favoriete café, of met je kotgenoten in de gemeenschappelijke keuken. Good times are coming!

Veel succes en plezier dit academiejaar!