Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
07 juni 2019

Eerstezitgarantie: samen studeren

Heb je de concentratie van een goudvis? Klinkt Netlixbingewatchen tijdens de blok aantrekkelijker dan je door de leerstof worstelen? Maar wil je aan de andere kant ook écht slagen op je examens? Dan is samen studeren misschien wel jouw garantie op eerste zit.

De nodige sociale druk

Je medestudenten zien studeren, motiveert jou om hetzelfde te doen. Wedden dat je minder snel weer eens door Facebook scrollt?

Uitleg krijgen en geven = win-win

Wie samen studeert, kan vragen stellen en informatie met elkaar uitwisselen. Ook zelf de leerstof uitleggen aan een studiegenoot helpt: je brein legt nieuwe connecties en daardoor kan jij beter onthouden.

Sfeer en gezelligheid

Weg met het sociale isolement! Door samen te studeren, voel je je niet alleen en kan je tussen het blokken even samen ontspannen.

We’re in this together

Zie je het even niet meer zitten? Hé, je staat er niet alleen voor! Samen met je medeblokkers zit je in hetzelfde schuitje. You got this!

Ook Hasselt studeert samen

Samen studeren is hip, ook in Hasselt. Trek je terug in de bib, of op een van de andere coole plekken die Stad Hasselt inricht tijdens de blokperiode. Ook op CampUSpark is er een gemeenschappelijke ruimte waar je samen kan blokken. Of waar je als blokpauze ontspant, samen kookt, tegen elkaar klaagt en zaagt…