Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
18 oktober 2019

Goedkoop uitgaan in Hasselt? Met deze tips eindig je niet skeer

Op stap gaan, allemaal goed en wel, tot je op het einde van de week ziet wat het je gekost heeft. Say whaaaat? Goed nieuws: goedkoop uitgaan in Hasselt? Het kan! Onze tips staan een memorabele avond niet in de weg, maar maken ‘m wel een pak goedkoper.

Indrinken op kot

Spreek met vrienden en kotgenoten af op je kot of in de gemeenschappelijke ruimte, voorzie zelf allemaal wat te drinken en start de avond gezellig én goedkoper dan op café.

Fondke leggen

Alcohol maakt hongerig. Hoe voorkomen dat je ’s nachts weer in de frituur of kebab zit te vreten? Zorg dat je op voorhand goed gegeten hebt. Toch nog een hongerke? Leg standaard een zak chips, pizza of een andere snack op kot. Zo hoef je dat ’s nachts al niet te betalen.

Een vast budget

Hoeveel geld wil je maximaal opmaken? Haal dat bedrag af bij de bank en laat je bankkaart nadien op kot. Op = op. Al kan je altijd proberen lief te lachen naar de barman/vrouw voor een gratis drankje.

Deel de taxi… Of wandel

Gelukkig ligt CampUSpark centraal in Hasselt en kan je alles te voet of met de fiets doen. Want zoals je oma zegt: ‘te voet is even ver’. Wil je toch eens wat verder (goedkoop) uitgaan of is het echt rotweer? Bestel dan een taxi, maar zorg dat jullie ‘m met zoveel mogelijk delen.

Skip de rondjes

Beurt om beurt een rondje betalen. Het klinkt goed, tot het jouw beurt is. Hoe ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt? Door gewoon allemaal je eigen drank te halen en betalen.

Ken de cafés

Bier is bier, maar de prijs is niet overal hetzelfde. Weet jij waar de drankjes het goedkoopst zijn? Doe de nodige research, proef, test en ontdek zo misschien wel je favoriete (en goedkoopste) café. Ka-ching!

Geen zet maar op de rekening

Je drankjes op de rekening zetten en op het einde van de avond alles betalen? Speaking of a reality check… Betaal alles meteen, zo heb je een beter overzicht op wat je al hebt uitgegeven en leef je niet boven je stand.