Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
14 oktober 2019

De engste Halloweenfilms en series om te bingewatchen

Sidder en beef, want het is weer tijd voor Halloween. Je weet wel, dat Amerikaans feest dat we hier niet vieren. Maar eigenlijk toch wel. De ideale avondactiviteit: een scary movie night of horrorseries bingewatchen. Wij zetten onze favorieten op een rij. Zet het diascherm in de gemeenschappelijke ruimte al maar aan en veel kijkplezier… als je durft.

Sidderende series

American Horror Story

De titel zegt genoeg, zeker? Elk seizoen een nieuwe dosis horror en een nieuwe verhaallijn. Van spookhuizen tot sektes en pyschiatrische instellingen: voor elke zieke geest wat wils!

The Haunting of Hill House

Vijf broers en zussen keren als volwassenen terug naar hun ouderlijk huis, Hill House. Geloof ons als we zeggen: gezellig was het daar allerminst. Paranormale verschijningen maken er geen blij weerzien van.

Marianne

Emma, een schrijfster, heeft elke nacht dezelfde nachtmerrie. De heks uit die dromen verwerkt ze in haar boeken, tot ze ontdekt dat haar verhalen ook echt gebeuren.

Bates Motel

Een van de meest iconische horrorfilms? Dat is waarschijnlijk Psycho van Alfred Hitchcock. Bates Motel is een prequel en toont hoe Norman Bates verandert in een levensgevaarlijke psychopaat.

Stranger Things

Kan niet ontbreken in dit lijstje: misschien wel de meest populaire serie van het moment. Over de mysterieuze en bovennatuurlijke gebeurtenissen in het stadje Hawkins.

Freaky films

Us

Een familie gaat op vakantie naar Santa Cruz, waar ze ’s nachts oog in oog komen te staan met hun dubbelgangers. En die hebben duidelijk geen goede bedoelingen.

Pet Sematary

Wanneer Louis Creed de kat van zijn dochtertje begraaft op een spooky dierenkerkhof, en het beest terug tot leven komt, lopen de dingen al snel fout. Heel fout. Moraal van het verhaal: don’t mess with the dead.

Midsommar

Een jong koppel komt terecht in een landelijk Zweeds dorpje tijdens de festiviteiten van Midzomernacht. En dat klinkt fleuriger dan het is, want de dorpelingen blijken er donkere rituelen op na te houden. Geef ons maar köttbullar in plaats van midsommar.

Mama

Twee meisjes verdwijnen op de dag dat hun moeder wordt vermoord. Ze worden vijf jaar later teruggevonden in de wildernis en gaan bij hun nonkel en zijn vriendin wonen. Maar wat is er gebeurd in die vijf jaren? En tegen wie praten ze, wanneer er niemand anders in de kamer lijkt te zijn?

Annabelle: creation

Een film over een bezeten pop, die moest wel in deze lijst. Een poppenmaker en zijn vrouw nemen een non en weesmeisjes in huis, maar ze worden al snel geterroriseerd door de not so cute Annabelle.

Schrikscheet?

Een klein hartje en geen zin om ’s nachts wakker te worden van de vreselijkste nachtmerries? Kies dan voor Halloween for softies, met The Nightmare before Christmas, Corpse Bride of Frankenweenie. We don’t judge. (En waarschijnlijk kijken we gewoon mee.)