Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
28 mei 2019

KEO speaks up: “Ik verschiet van niet veel meer.”

Een leven tussen meer dan honderd studenten, dat moet wat geven. Wij gingen Joris aan de tand voelen, maar geen schrik: de strafste verhalen heeft hij niet verklapt. What happens on CampUSpark, stays on CampUSpark.

Joris’ officiële functietitel? KEO: Kot Executive Officer. Een chique titel die tot de verbeelding spreekt. Of net niet. “Ik heb al verschillende studenten gehad die dachten dat ik Keo heet”, lacht Joris. “Ze hadden geen idee wat ik deed. Op zich is het simpel uit te leggen: ik heb een breed ondersteunende rol op CampUSpark. Ik help mee de community opbouwen, doe de administratie en verhuur, beantwoord alle vragen van studenten en ben het aanspreekpunt voor praktische zaken.”

Geen politie

Noem Joris dus geen politieagent, dan gaan zijn haren rechtop staan. “Dat ben ik gewoon echt niet, maar het is wel een vooroordeel dat leeft. Buitenstaanders denken: ‘We kunnen daar niet doen wat we willen.’ Terwijl ik eigenlijk zo veel mogelijk laat leven. Bij geluidsoverlast, bijvoorbeeld, laat ik het eerst aan de studenten zelf om te gaan aankloppen en het op te lossen. Als frustraties te hoog oplopen en er niets gebeurt, dan zal ik als bemiddelaar optreden. Al gebeurt dat gelukkig niet al te vaak.”

Stevig uit de hoek

“Veel communicatie verloopt via Whatsapp, waarop ik praktisch altijd te bereiken ben. Praktische zaken, klusjes, een verwarming die lawaai maakt… De drempel ligt heel laag. Daarom durven studenten me ook wel aan te spreken wanneer ze met persoonlijke vragen of problemen zitten. Het is in mijn job dan belangrijk om discreet te zijn. Er passeerde in mijn carrière al heel wat de revue, dus ik verschiet van niet veel meer. Dan moet je al stevig uit de hoek komen (lacht).”

Prosit corona

“Op het begin van het jaar is het belangrijk om de community mee op gang te trekken. Dan organiseer ik redelijk wat activiteiten, zodat iedereen elkaar leert kennen. Na enkele maanden loopt dat meestal los, en beginnen studenten ook zelf dingen te organiseren. Zoals een cantus binnenkort. Ik laat ze doen en help wel wanneer ze de hulp nodig hebben. Soms doe ik mee, soms niet. Voor hun maakt dt niet veel uit, en dat is net wat ik wil. Ze moeten zich niet inhouden voor mij. En dat doen ze ook niet (lacht).”