Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
24 mei 2019

Mijn kind wil op kot: 5x een goed idee

Je zoon of dochter laat de schoolbanken van het middelbaar eindelijk achter zich en is klaar voor de next step: de hogeschool of universiteit. Koos je zoon of dochter voor een opleiding in Hasselt of Diepenbeek? Dan volgt er een laatste belangrijke vraag: wil je kind op kot of niet? 5 redenen waarom je kroost op kot sturen in Hasselt een goed idee is.

DIY

Als je kind op kot wil, komt dat zijn of haar ontwikkeling alleen maar ten goede! Zelf een potje koken en poetsen, sociaal zijn naar kotgenoten toe, discipline kweken om op tijd en stond te studeren, naar de winkel gaan… Je kind leert er zijn plan trekken.

Hasselt: place to be

In de juiste studentenstad vind je zoon- of dochterlief ongetwijfeld zijn eigen weg. Hasselt is de perfecte locatie wanneer je kind op kot wil. De stad is niet te groot, campussen liggen vlakbij of zijn vlot te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. In Hasselt valt altijd wat te beleven: gezellige terrassen, sportgelegenheden, parken, leuke winkels en supermarkten liggen verspreid over de hele stad.

Trein, bus, auto: check!

De Limburgse hoofdstad is als student én ouder gemakkelijk te bereiken. Je geraakt er vlot met trein en bus, maar ook met de auto zet je jouw zoon of dochter snel af aan zijn of haar kot. De extra bevoorrading en spaghettisaus in pottekes hoeft dus niet mee op de trein.

All you can study

Naast de universiteit, zijn ook heel wat hogescholen gevestigd in Hasselt en omgeving. Het opleidingsaanbod is er ontzettend uitgebreid en moet niet onderdoen voor andere studentensteden. Perfect wanneer je kind graag op kot wil in Hasselt.

Lang leve het studentenleven

Het studentenleven op kot is heerlijk, misschien heb je dat zelf ook zo ervaren. Laat je kind de tijd van zijn leven beleven, zolang de punten op het eind van het jaar maar in orde zijn. En geniet zelf in het weekend van de leuke verhalen die je kroost mee naar huis brengt.

Het ideale kot? We’ve got you covered

De juiste stad is 1 ding, het juiste kot iets anders. Op CampUSpark komt al het goede van het studentenleven samen: een eigen plek, gemeenschappelijke ruimtes, een veilige omgeving. En dat pal in hartje Hasselt! Kom gerust zelf eens kennismaken met onze studentenkamers en hun inwoners. Wedden dat je kind meteen op kot wil blijven?

Graag meer informatie? Spring eens binnen tijdens onze openingsuren of vuur meteen al je vraag op ons af. See you soon?