Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
18 oktober 2019

Need coffee? Check deze koffiebars in Hasselt

Students need coffee. Coffee is life. Heb jij je portie koffiebonen nodig om op gang te geraken? En mag het eens wat anders zijn dan oploskoffie of basic Senseopads? Genoeg koffiebars in Hasselt, dus test ze allemaal, kies je favoriet en word vaste klant. Onze 11 favorieten! (Want 10 is te mainstream.)

Goed nieuws: al deze koffiebars liggen superdicht bij CampUSpark. Je hoeft dus niet ver te gaan voor je dagelijkse dosis cafeïne. #supportyourlocalcaffeinedealers

 

KingKongCoffee

Een fenomeen en gevestigde waarde in Hasselt. KingKongCoffee is de place to be voor de betere koffie, cold brew, thee of iced tea. Bonuspunten voor het hippe interieur en achtergrondmuziek!

Maastrichterstraat 58

 

Sweet Coffee

Zoetekauwen, opgelet! De naam spreekt voor zich. Bij Sweet Coffee slurp je van een oreo latte, caramellow of een cookie craving. Ook de klassieke cappucino of latte macchiato kan je pimpen met een smaakje. Naast hun originele vestiging op de Botermarkt, openden ze ook een takeaway op de Koning Albertstraat 35.

Botermarkt 15

 

Sapiens

Bij Sapiens geniet je door de dag van specialty coffees, ’s avonds van cocktails, mocktails, bier en wijn. (Al interpreteren we ’s avonds breed, zeg dus maar gerust de hele dag.) Vul dat aan met heerlijke zoetigheden of hartige snacks met een Midden-Oosters tintje, en je hebt een match made in heaven.

Schrijnwerkersstraat 10-12

 

Coffee Cafe

Coffee Cafe, dat is koffiedrinken op grootmoeders wijze. Als je grootmoeder tenminste ook Willy Wonka’s, Arti Smarties of  Lattoreo’s drinkt. Oldschool koffiemolens sieren het gezellige interieur, waardoor het inderdaad als ‘bij oma’ voelt. Ohja, het dagelijks vers gebak is echt to die for!

Badderijstraat 6

 

Mucho Gusto

De barista van Mucho Gusto is Belgisch Kampioen Koffieproeven. Need we say more? Bij Mucho Gusto is elke drank een godendrank. Laat je verrassen door hun eigen blend ‘Golden Brown’ of een heerlijk cappucino met kraakvers melkschuim. We likey.

Zuivelmarkt 44

 

Boulebaar

Kies voor een instaproof pink latte of een meringue latte, onze favoriet. Bij Boulebaar zit je in een supergezellig herenhuis, drink je heerlijke koffies en word je met een glimlach bediend. Met heel wat zoete en hartige knabbels op het menu, kan je hier de hele dag binnenstoten.

Leopoldplein 17

 

Shanti Beans

Voor retro vibes moet je bij Shanti Beans zijn. Gelukkig zijn de koffies niet van de jaren stillekes. De focus ligt hier op simpelweg goede koffie, zonder te veel tralala. Neem een gezelschapspel uit de kast en blijf hier gerust een hele namiddag hangen. #springuurgonewrong

Dorpsstraat 43

 

Puur

Living the healthy life? Dan moet je bij Puur zijn. Hier geen dikke croissants en chocolademuffins bij je koffie, maar gezond gebak of smoothies, bowls en versgeperste sapjes. Allemaal met biologische ingrediënten, goed voor je lijf!

Botermarkt 22

 

Fietsbar

Lekke band? Bij Fietsbar geniet je van een lekker koffie, biolimonade of biertje terwijl je fiets hersteld wordt. Stukje taart dabei, en we zitten goed.

Minderbroederstraat 54

 

Tarte Tatin

Verscholen achter het oude stadhuis van Hasselt ligt het supergezellige Tarte Tatin. Hier combineer je jouw favoriete koffie met een stuk huisgemaakte taart. Kiezen is verliezen, dus trommel je vrienden op, neem allemaal een ander stuk en proeven maar!

Walputstraat 19