Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
20 mei 2019

Kot versus auto: de battle

Studeer of ga je studeren je in Hasselt of Diepenbeek? Twijfel je tussen pendelen met de auto of op kot gaan? In de battle kot versus auto is er voor ons een duidelijke winnaar: het kot, duh-uh! Voor wie nog niet overtuigd is en denkt dat met een auto rondtuffen zoveel fijner is: lees en doe zelf de kot-versus-autovergelijking.

Op weg naar school

Auto…
Les om half 9. Opstaan om kwart voor 7, ontbijten, aankleden en hup, de weg op. Je vertrekt samen met duizenden andere auto’s richting Hasselt. Ja lap, een ongeval. Of nog beter: je hangt vast achter een tractor met een volle lading strobussels. What a great way to start the day.

Eindelijk aangekomen op je bestemming. Let the battle begin. Op de parking zwermen auto’s rond, op zoek naar de laatste parkeerplaats. Van hoffelijkheid in het verkeer valt hier niets te merken. Wanneer je eindelijk parkeert, is de les al begonnen. Oeps!

… versus kot
Les om half 9. Om kwart voor 7 draai jij je nog eens om. Tijd zat. Je staat op om kwart voor 8, ontbijt en maakt je klaar. Mooi weer? Je neemt de fiets en parkeert ‘m voor de ingang van je school. Bij slecht weer kies je voor de bushalte die voor de deur van je kot ligt. Je hebt praktisch elke vijf minuten een bus, en geraakt in no time op je bestemming.

Springuur

Auto…
Je eerste les zit erop, je volgende is pas binnen 3 uur. Je dwaalt wat rond of studeert in de bib. Jouw middageten? Je boterhammen vergat je in je warme auto, echt smakelijk zien ze niet meer uit. Dan maar een broodje (on)gezond uit het studentenrestaurant.

Les in Diepenbeek en je vrienden, die op kot zitten, gaan even naar Hasselt met de fiets? Leuk voor hen, maar jij riskeert het niet om je zuurverdiende parkeerplaats op te geven!

… versus kot
Nog 3 uur tot je volgende les. Je springt terug op de fiets of bus, en rept je naar je kot. Je luncht er samen met je kotgenoten, doet een powernapke of studeert al vlijtig. Zin om even de stad in te trekken voor een koffietje? Te voet of met de fiets ben je meteen ter plekke.

Na de les

Auto…
Als jij je haast, ben je nog voor het spitsuur op de autostrade. Napraten na de les, een terrasje te doen of een oefening samen voorbereiden? Moeilijk. De tijd die jij spendeert in de auto, gebruiken je vrienden op kot om hun lessen voor te bereiden, te studeren of iets leuks te doen.

’s Avonds gaan je vrienden naar een TD. Je twijfelt. Ofwel moet je op zoek naar een logeerplek, ofwel moet je ’s nachts terug naar huis rijden. The struggle is real.

… versus kot
School’s out, fun’s in! Jij en je vrienden gaan nog even iets drinken na de les en maken plannen voor ’s avonds. Jullie spreken voor de TD af op je kot en nemen erna samen de fiets. BOB zijn is niet nodig.

Is het tijd om te blokken? Jullie studeren samen in de bib of de gemeenschappelijke ruimte en verliezen geen kostbare tijd!

Vrijheid

Auto…
Een eigen auto, yes! Je gaat waarheen je wilt, al moet de brandstof natuurlijk wel betaald worden. En ben je te lang van huis? Verwacht je dan maar aan een sms’je van mama, wanneer je haar niets hebt laten weten. ‘Waar ben je?’ ‘Ik heb straks de auto nodig, kom je op tijd naar huis?’

… versus kot
Je kot is je eigen plek. Je gaat en staat waar je wilt. Je maakt je eigen planning en eet, studeert en ontspant zoals jou dat het beste uitkomt. Zo af en toe eens een berichtje naar moederlief, en iedereen is content!

Kot versus auto: need we say more?

De voordelen van op kot gaan in Hasselt zijn overduidelijk. Zet die auto dus aan de kant en kies voor het plezier van een kot! Dat is bovendien niet alleen leuk voor jou, maar ook voor het milieu. Win-win!

Op CampUSpark komen alle voordelen van op kot gaan samen. Een eigen plek, grote fietsparking, openbaar vervoer voor de deur en gelegen in hartje Hasselt. Kot versus auto? Wij hebben snel gekozen. Graag meer weten over de leukste koten van Hasselt? Contacteer ons met al je vragen of kom gerust eens langs! En ja, dat mag zelfs met de auto.