Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
30 september 2019

Je kotgenoten leren kennen: 7 topideeën

Het eerste semester is goed van start gegaan. Heb jij de tijd al gevonden om je kotgenoten te leren kennen? Of ben je guilty aan ‘ik ben lui en kijk liever series in mijn bed’? Kruip uit je schulp en rep je naar de gemeenschappelijke ruimtes, want wij geven je 7 ideeën om je kotgenoten beter te leren kennen! En ze zijn leuk, al moeten we het zelf zeggen.

1.    Komen eten

“People who love to eat, are always the best people.” Organiseer je eigen ‘komen eten’ en maak beurtelings jullie beste gerechten voor elkaar. Dat is niet alleen budgetvriendelijker, je leert ook nieuwe gerechtjes kennen. En voor sfeer en gezelligheid: een welverdiende 10!

2.    Samen uit, samen thuis

Ga samen met je kotgenoten op stap, verken de (dans)cafés op het Kolonel Dusartplein (vlakbij CampUSpark, by the way) en maak meteen een hoop memorabele herinneringen!

3.    Organiseer een kotentocht

Wie zit waar op kot? Organiseer een kotentocht, waarbij jullie op elk kot langsgaan. De één zorgt voor een hapje, de andere fixt drinken. Kot opruimen niet verplicht. #thisisme

4.    Open deuren

Spontaan sociaal zijn? Zet de deuren van jullie kot open en stap gemakkelijker bij elkaar binnen. Even nood aan privacy, moet je die ene taak dringend afwerken, of is La Casa de Papel echt te spannend? Dan doe je de deur toch gewoon terug dicht.

5.    Dessertenfestijn

Samen koken is niet altijd gemakkelijk. De ene heeft les tot zes, de andere wou nog gaan sporten. De ideale oplossing? Een dessertenfestijn later op de avond! Iedereen maakt een dessert (of koopt, voor de niet-keukenprinsessen) en smult er ’s avonds van in de gemeenschappelijke keuken. Laat die buikpijn en sugar rush maar komen!

6.    Game night

The game is on! Hoe leer je je kotgenoten beter kennen dan tijdens een competitie gezelschapspelletjes? Breng elk je favoriete spel mee, gooi de dobbelstenen in het rond, maar zorg please dat er geen spelborden sneuvelen in het heetst van de strijd. Ohja en: nobody likes a cheater.

7.    Samen sporten

Socializen en tegelijkertijd iets aan je conditie doen? Win-win! Met het Kapermolenpark en zwembad in je achtertuin, trek je er met je kotgenoten gemakkelijk op uit. Een toertje joggen of wandelen, baantjes trekken… Samen is het echt veel leuker dan alleen. Bring it on!