Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
18 september 2019

Kotinrichting: 5 tips van CampUSpark

Je kot, dat is je home away from home. Je leeft er, studeert er, spreekt er af met vrienden, katert er uit, doet er namiddagdutjes tijdens de springuren… Het is je place to betijdens je studentenjaren.  Met de start van het academiejaar denk je waarschijnlijk al wekenlang hoe jouw kot zo leuk mogelijk in te richten. Daarom: 5 tips om je kotinrichting te personaliseren en alles uit de beschikbare ruimte te halen!

1.   Let there be light

Enkele leuke lampen zijn een goed begin voor je kotinrichting. Kies een degelijke bureaulamp die aangenaam is voor je ogen. Een leuke staande lamp en eventueel wat kerstverlichting aan de muur maken je kot meteen een pak gezelliger.

2.   Wees een groentje

Breng letterlijk wat leven in huis met een leuke plant op je bureau of vensterbank. Tenzij je geen plant langer dan een maand in leven kan houden. Laat het dan maar zijn, of kies voor een nepexemplaar.

3.   Niét alle kleuren van de regenboog

Kleuren zijn leuk, maar gebruik te veel kleuren door elkaar en je ziet al snel scheel van de hoofdpijn. Kies voor 1 kleur (+ variaties) of enkele kleuren die bij elkaar passen. Sorry K3, maar wij passen voor alle kleuren van de regenboog.

4.   Maak je kot ‘groter’

Nee, je kan het aantal vierkante meter van je kot niet vergroten. We know. Wat je wel kan doen, is je kot groter doen lijken. Met een spiegel beoordeel je niet alleen je outfit, maar lijkt je kot ruimer. Plaats meubels zoals een boekenrek strategisch, waardoor je kot opgedeeld lijkt in meerdere ruimtes.

5.   It’s all about the details

Je echt thuis voelen in je kot, dat lukt het beste na enkele personal touches. Kies voor een fotocollage, een wereldkaart waarop je jouw reizen aanduidt, het knutselwerkje dat je nichtje voor je maakte of je knuffelbeer die al sinds de kleuterklas in je bed ligt – because why not?

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Ga dan aan de slag met onze kothacks!