Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
25 februari 2019

Het leven zoals het is … op kot in Hasselt!

Robin studeert al drie jaar marketing in Hasselt en woont sinds 2017 op het Kaperkot. En daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. We vroegen haar hoe het leven verloopt in het hipste kot van Hasselt.

“Mijn kot ligt echt op de ideale plek. ’s Morgens moet ik niet meer op de fiets kruipen of de bus nemen. Na amper drie minuten stappen ben ik aan de PXL. Of ik nu naar de les moet, ’s middags ga eten bij PXL Catering of ga studeren in de bib, ik ben er meteen.”

En hoe zit het met ontspanning?

“Ik sport erg graag en ook dat gaat hier heel gemakkelijk. Zwemmen of joggen? Dan ga ik naar Kapermolen vlak langs mijn kot. Liever turnen of BBB-lessen volgen? Dan wandel ik 10 minuutjes tot aan de ritmische zaal van PXL Education of de Turnhal Velodroom. Perfect!”

Ook om uit te gaan en te shoppen zijn de opties talrijk …

“Natuurlijk! Al het nodige ligt op wandelafstand. Overdag ben ik zo in het centrum om te winkelen of een koffietje te drinken met vriendinnen. ’s Avonds gaan we dikwijls met kotgenoten te voet naar het Dusartplein. Daar zijn de tofste terrassen en bars voor studenten.

En in het Kaperkot zelf? Is er daar regelmatig wat te doen?

“Zeker weten. Er zijn ontzettend veel activiteiten. Dat vind ik echt leuk want op mijn vorige kot was dat niet het geval. We zetten het jaar meteen goed in met een barbecue onder het gebouw. Mét dj, lekker eten en drank. Ook was er een soort kotdoop voor nieuwe bewoners. We trokken op kroegentocht waarbij de nieuwelingen in elk café hun skills toonden zoals een pintje tappen. Verder zijn er het kerstfeestje met kadootjes en bierpong. En via de chatgroep van Kaperkot spreken we geregeld af om samen iets te drinken.”

Hoe is de sfeer tijdens de blok en examens?

“We doen echt veel samen, hoewel iedereen natuurlijk de nodige privacy heeft op zijn eigen kamer. De keukens, leef- en tv-ruimtes zijn gemeenschappelijk. Wil je even wat gezelschap? ’s Middags en ’s avonds is er hier altijd wel iemand te vinden. Dikwijls kijken we samen tv of leren we in de keuken als het te druk is in de bibliotheek. Dat werkt motiverend!”

Nooit te veel lawaai of drukte dan?

“We houden rekening met elkaar en sturen een berichtje als het wat stiller moet. Als dat geen effect heeft, kunnen we nog altijd de kotbaas inschakelen. Die voorzag tijdens de blok zelfs blokfood: een zelfgemaakte maaltijd voor 2 euro. Zo verloren we zo min mogelijk tijd!”