Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
02 februari 2019

Next level studentenleven op Kaperkot

De studentengemeenschap in Hasselt boomt. Vooral in Kaperkot. We spraken met een van de levende bewijzen daarvan: Steuwie, student Marketing én schachtentemmer bij Mercurius, de studentenvereniging van PXL Business.

Hoe kwam je hier eigenlijk terecht?

“Ik wou niet te ver van huis (Maaseik) studeren maar wel op kot gaan. Sowieso verkoos ik de PXL, omwille van de goede reputatie. Daarom was Hasselt dus de perfecte keuze. Vrienden hadden reclame gezien over dit kot op de PXL-infodagen. Vervolgens is het vlug gegaan. Het hele huurproces was op ongeveer een dag geregeld.”

Hoe comfortabel is je kot?

“Ik was een van de eerste kotbewoners. Ik heb meerdere koten en studio’s bezocht maar de sociale kant van het Kaperkot heeft me overtuigd. Het is fijn om met kotgenoten te koken en tv te kijken. Ik ben hier trouwens van alle comfort voorzien en heb zelfs een eigen badkamer met douche. Mijn kot is echt wel groot genoeg (21m2) en mijn bureau is gigantisch. Erg handig tijdens het studeren! De kamers zijn bovendien goed geïsoleerd, zodat je er altijd rust hebt.”

Zijn er ook leuke activiteiten?

“Onze Kot Executive Officer of kortweg KEO organiseert tal van activiteiten voor het hele gebouw. Zeker in het begin van het jaar is het tof om elkaar beter te leren kennen. Verder amuseren we ons ook per ‘keukengroep’, door bijvoorbeeld samen op stap te gaan. Meestal hier in de buurt, maar af en toe ook in Diepenbeek of de Versuz. Er zijn wel leefregels, maar eigenlijk zijn er onderling nooit problemen. Hoogstens wat georganiseerde chaos rond etenstijd in de keuken.”

Steuwies tips voor toekomstige kotgenoten

  • Lekkerste koffie: Coffee Café (Badderijstraat)
  • Lunchplek: PXL-Catering. Een echte aanrader voor iedere student!
  • Tofste terras: Van Gogh (Dusartplein)
  • Beste restaurant/brasserie: The Century (Leopoldplein)
  • Plezantste café: vroeger De Link, nu Bierpunt (Zuivelmarkt)
  • Coolste muziek: Versuz (Gouverneur Verwilghensingel)
  • Meest chille loungeplek of groen hoekje: zwembad en park van Kapermolen
  • Strafste sportoptie: muurklimmen bij Olympia
  • Topidee: Sluit je aan bij een studentenvereniging!