Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
14 augustus 2019

Eerste hulp bij herexamens: 6 tips

‘Tot in augustus.’ Een zin die je liever zegt tegen vakanties en festivals, dan tegen herexamens.We feel ya. Hoe de herexamenperiode te overleven? Met deze tips voor herexamens lukt het zeker en vast.

Motivatie gezocht

Studeren tijdens de zomervakantie. Er zijn leukere dingen in het leven, we know. Jezelf belonen kan een goede motivatie zijn. Een hele dag goed gestudeerd? Dan mag je mee met je vrienden gaan terrassen. De terrasjes op het Dusartplein liggen gelukkig vlak naast CampUSpark. Wedden dat goede vooruitzichten je beter doen studeren?

Vertrouwen gezocht

De eerste keer lukte het niet, waarom zou het nu dan wel lukken? Dat is uiteraard niét de juiste ingesteldheid. Is je vertrouwen ver zoek, bekijk het dan zo: je hebt deze leerstof al eens geleerd, en weet nu dubbel zo goed wat belangrijk is. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, en jij ook niet!

Planning gezocht

Planning is key! Zorg dat je voorbereid bent en plan je herexamens zo goed mogelijk in. Studeer eerst de moeilijkste vakken. Las ontspanningsmomenten in. Zorg dat je de dag voor je examen geen nieuwe leerstof moet studeren, maar enkel nog moet herhalen.

Chefkok gezocht

Drink veel water en eet gezond: het helpt je beter concentreren en bestrijdt namiddagdipjes. Frisse slaatjes of ingevroren gezonde bakjes van mama? All works. Even zelf kokerellen is bovendien ook een ideale pauze.

Inzicht gezocht

Leer uit je fouten, en denk na waarom je de eerste keer niet bent geslaagd. Was er bepaalde leerstof waar je geen fluit van begreep? Had je blijkbaar niet door wat de prioriteiten en wat de details waren? Lesson learned!

Ontspanning gezocht

Maanden aan een stuk blokken en je isoleren: no way, José. Je dierbare hersencellen hebben ontspanning nodig om al die leerstof te verwerken. Ontspannen is dus niet alleen leuk, maar ook broodnodig. Maak eens een wandeling of ga zwemmen in het Kapermolenpark. Chillen zonder schuldgevoel: check!

Succes met de herexamens, now go and make your mom proud!