Doe de test Doe de test

Welk type kot
past het best
bij jou?

Doe de test
kot huren hasselt
overzicht
06 mei 2019

5 tips om tijdens het uitgaan met vrienden niemand kwijt te spelen

Uitgaan met vrienden, dat is ‘samen uit, samen thuis’. Alleszins, dat is de bedoeling, maar het is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe snel speel je een van je vrienden wel eens kwijt tijdens een nachtje uit? Met deze vijf tips haal je met je volledige vriendengroep samen het eind van de avond, zonder kleerscheuren!

1. Zorg dat jullie gsm’s opgeladen zijn

Hoe vinden jullie elkaar ooit terug als jullie niet kunnen bellen of WhatsAppen? Zorg dus dat je gsm opgeladen is als je uitgaat met vrienden en vermijd nodeloze drama’s. Extra handig: maak een groepsgesprek aan, zodat iedereen op de hoogte is van iedereens whereabouts.

2. Kies een vaste plek

Kies in het danscafé of de discotheek een vaste plek waar jullie altijd staan tijden het uitgaan met vrienden. Dwaalt er eens iemand af, dan weet die jullie altijd terug te vinden op ‘jullie’ spot.

3. Val op

Wat is er gemakkelijker dan iemand herkennen aan de kleur van zijn T-shirt of blouse? Kies eens iets opvallender uit je kleerkast tijdens het uitgaan met vrienden. Zij vinden je gemakkelijker terug én je steelt de show die avond. Win-win, toch?

4. Deel je locatie via WhatsApp

All praise WhatsApp! Via de app kan je jouw locatie delen tijdens het uitgaan met vrienden. Zo zien jullie waar iedereen uithangt en vinden jullie elkaar sneller terug. Staat er iemand al verdacht lang buiten? Ga dan eens checken of alles wel oké is.

5. Bestel samen drinken

Een avondje uitgaan met vrienden is niets zonder jullie favoriete drankje. Leg samen voor één gezamenlijke fles drank in plaats van elk een afzonderlijk drankje te bestellen. Of ‘leg een pot’ waarmee jullie de rondjes betalen. Wedden dat iedereen in de buurt blijft? Daarnaast heb je een overzicht op hoeveel iedereen gedronken heeft. En kan je gemakkelijker ingrijpen wanneer een van je vrienden best even een rondje overslaat. We’ve all been there…